Dagexcursie Essaouira

Essaouira is een echte aanrader voor de strand- en cultuurliefhebber. Essaouira is een historische kustplaats met een rijke geschiedenis waarin portugese en joodse elementen terugkomen. Ook is het een havenstad met overheerlijke verse vis. De Essaouira dagexcursie begint met een ophaalservice vanaf je accommodatie rond 08:15 uur. Vervolgens word je naar het vertrekpunt op het Jemaa el Fna plein gebracht en zal de reis naar Essaouira starten.

De heenreis naar de Atlantische kust zal ongeveer 3 uur duren inclusief stops bij onder andere een argan coöperatie waar Berbervrouwen de olie produceren. Het kustgebied tussen Essaouira en Agadir staat hierom bekend. Zodra je aankomt in de havenstad, voorheen bekend als Mogador, krijg je volop de tijd om te genieten van de charmante bezienswaardigheden.

Wandel door de oude medina van de stad waar de kleuren blauw en wit domineren, het Moulay El Hassan plein en de souks. Sla ook zeker geen lunch over met verse vis aan de haven in een restaurant. Rond 16:30 keert de minibus weer terug naar Marrakech.

Inbegrepen:
• Ophaal- en terugbrengservice (alleen voor hotels in het centrum van Marrakech, buiten het centrum van Marrakech worden extra kosten in rekening gebracht)
• Transportverzekering

Niet inbegrepen:
• Eten en drinken
• Fooien & persoonlijke uitgaven

Vanaf 35 euro pp (prive ook mogelijk, prijzen op aanvraag)