4 daagse Cultuur & Historie Tour

Ontdek het echte Marokko tijdens deze tour door de Sahara en het Atlasgebergte. Deze 4 daagse tour vanuit Marrakech neemt je mee op een avontuur door het prachtige landschap van Zuid-Marokko. Geniet van de zonsondergang achter de fascinerende zandduinen en zie kalkrotsen, spectaculaire bergvalleien en woestijnlandschappen.

Dag 1

Marrakech- Ait ben Haddou- Boumalne dades.

Nadat je rond 08:  00 uur bent opgehaald bij je accommodatie in Marrakech, verlaat je de stad via de vruchtbare Haouzvlakte naar het Atlasgebergte. Onderweg kom je langs Berberdorpjes waar de plaatselijke landbouwers hun geiten hoeden. En reis je via  hoge bergpas Tizi-n-Tichka dwars door de bergen via Teloat waar we een bezoek brengen aan Kasba Telouat een oude woonplaats van Gloui Pascha  één van de invloedrijke families uit dit gebied, uit de 16-17 de eeuw.  Onderweg worden enkele stops gemaakt voor foto’s en om te genieten van het prachtige landschap.

Vervolgens breng je een bezoek aan UNESCO-werelderfgoed Kasbah Aït Benhaddou, waar de lokale bevolking al duizenden jaren samenkomt en handel drijft. U kunt deze plaats op je gemak verkennen. Na deze bezichtiging volgt de lunch. Na de lunch wordt de route voortgezet door onder andere de Rozenvallei. Deze staat bekend om haar rozenfestival, dat ieder jaar rond mei wordt georganiseerd. We passeren de Berberdorpen in de omgeving van Skoura, Kelaat M'Gouna en Boumalne Dadès.

Opmerkelijk zijn de roze, rode en gele rotswanden, die door het weerkaatsende zonlicht voortdurend veranderen van kleur. Na deze eerste dag stoppen wij voor diner en overnachting in een accommodatie in de prachtige Dadès Vallei met haar dorpen, akkers en boomgaarden te midden van de rotsformaties.

Dag 2

Boumalne dades.

We starten de ochtend met een  verassende wandeltocht  in dit prachtige vallei van Boumalne dades. 

De vruchtbare Dades-vallei, biedt meer dan groene velden langs de veel bezongen Dades-rivier.

Het ene moment lopen we door een barre omgeving van roodbruine rotsen en het volgende ogenblik staan we in een oase van groen tussen de bomen en planten.

Onderweg lopen we langs vele oude kasbahs die qua kleur bijna opgaan in de kleur van de omliggende rotsen. Achter deze rotsen met bijzondere namen zoals de “hersenen van de Atlas” ofwel de “apenvinger-rotsen”, gaan spannende kloven schuil!

We vervolgen onze weg langs het rivier en eindigt als hoogtepunt met een spectaculair uitzicht over de hele vallei.

Na een  wandeltocht van bijna 2,5 uur wacht ons een overheerlijke tradionele lunch bij een lokale familie in dit gebied.

Na de lunch keren we terug naar het hotel, waar je de rest van de middag vrij bent om de omgeving te verkennen of heerlijk ontspannen bij het hotel.  We sluiten de avond af met een overheerlijke diner.

Dag 3

Boumalne dades-Tinghir-Todra Gorges- Merzouga

Na het ontbijt vertrekken we  richting Merzouga, de eerste stop wordt gemaakt in Tinghir. Tinghir staat bekend om de mooie palmbossen en de schitterende Todra-kloof met rotsen die reiken tot wel 250 meter. Op de bodem van de kloof stroomt een ijskoude rivier, die vroeger veel water bevatte waardoor de kloof is ontstaan. Nu is de rivier grotendeels opgedroogd en stroomt er nog een kleine gletsjerstroom.

Na deze stop zullen we onze reis verder voortzetten naar Merzouga, maar passeren eerst Erfoud en Rissani. Hierna eindigt de bewoonde wereld aan de rand van de Sahara. In het jaar 1800 kwamen de karavanen op deze plek uitrusten van hun lange tocht door de woestijn. We rijden vanuit hier per kameel Erg Chebbi binnen, het duingebied bij Merzouga, het begin van de Sahara. De prachtige duinen geven een kleurenvariatie die van zonsopgang tot zonsondergang steeds wisselt. Na deze kamelentrektocht arriveren we in het nomadenkamp, waar we  genieten van muziek en een diner onder de mooiste sterrenhemel, overnachten we in een tent.

 Dag 4

Merzouga- Rissani- Alnif- Tazarine- Ouarzazate- Marrakech.

In de vroege morgen word je gewekt voor de zonsopgang, zeker de moeite waard om hiervoor wat vroeger op te staan. Hierna staat het ontbijt klaar. Na het ontbijt keren we terug op de kamelen richting de chauffeur die ons meeneemt richting Rissani. Rissani is het fundament van de Alaouite dynastie, waar de huidig regerende Koninklijke familie toe behoort. Dit is een zeer traditionele Marokkaanse stad. Na dit bezoek  vervolgen onze weg via Alnif en Tazarine richting Ouarzazate. Dit gebied is decor geweest voor diverse Hollywood films, waaronder Jewel of the Nile. We stoppen bij het filmmuseum in Ouarzazate voor de filmliefhebbers en brengen een bezoek aan de bekende Kasbah Touarirt.

Na deze laatste bezichtigingen keren we  terug naar Marrakech waar je vervolgens terug wordt teruggebracht naar je accommodatie.

 Inbegrepen: 

Ophaal & Brengservice vanaf uw accommodatie

Vervoer + Chauffeur

Hotel half pension in Dadès Vallei (Diner & ontbijt)

Wandeltocht met Gids in Boumalne dades

Lunch bij een berber familie in Boumalne dades

Kameelrit in Merzouga

Accommodatie in half pension bivouac (Diner & ontbijt)

Transport verzekering

Niet inbegrepen:

Lunch & Dranken

Fooien & persoonlijke uitgaven

Entree bezichtigingen & Museum

Mogelijk bij te boeken:

Quadrijden in de Sahara